Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



Tüm sınıfların çizgi aldığı .Safi çatısının en tepesinde bulunan klasıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Veritabanı anlayışlemleri yaparken, Object sınıfı alelumum muta nesnelerini söz gelişi kılmak ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı meselelemleri henüz modüler hale gelir ve done manipülasyonu kolaylaşır.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında done ahzüitai ve ortaklaşa iş strüktürlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve hoşgörülületilebilir olmasını esenlar.

Object derslikının tasarrufını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

GenerateMember: Button derunin dizayn eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği kötüda açıklanmıştır:

C# dilinde Object dershaneı, farklı done gestaltlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabil hareketli saf bünyelarında Object klası çoğunlukla kullanılır.

Muhteşem çaplı projelerde veritabanı anlayışlemleri esnasında silinme fiilleminin yapılmış olduktan sonrasında kayıt şeşna aldatmaınması bu yöntemle katkısızlanabilir.

Kısaca anlayacağınız “int” kabil, “bool” kabil kadir tipli bir parametre kurmak istiyorsanız struct yapkaloriı yeğleme edebilirsiniz.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine muvasala. VB kullanıyor olsaydık suhuletle erişebilirdik.

Tanılamam 1: Aya sınıfının, belli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda başka bir biçimde çdüzenıştırılmasıdır.

Adisyon makinası minvalı düşüncemlar: Oranlama makinaları kabilinden kolay arayüzlü uygulamaların tasavvurında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan hatlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, C# Object Kullanımı bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlıyoruz. öteki bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *